Undercover in de zorg en snel rijk met een webshop

twee longreads en een podcast

Ik weet het: deze nieuwsbrief verschijnt niet heel vaak. Maar nu had ik ook een goede reden want de afgelopen maanden was ik druk met twee langlopende projecten. Namelijk:


Mijn belevenissen als zij-instromer in de zorg

Begin dit jaar dreigde de zorg – wederom – overbelast te worden. Alle hulp was welkom, hoorde je steeds weer. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om tijdens de coronacrisis als zij-instromer in de zorg aan het werk te gaan. Kan dat? Hoe pak je dat aan? En zit men eigenlijk wel te wachten op mensen zoals ik: goedbedoelend, maar zonder noemenswaardige ervaring of opleiding? Om dat te onderzoeken meldde ik me aan bij Extra Handen voor de Zorg. Wat er vervolgens gebeurde lees je in mijn debuut voor De Groene Amsterdammer. (Spoiler: mijn undercover avontuur duurde niet lang.)

Lees verder

Ook leuk: Kees van den Bosch interviewde mij voor De Groene Amsterdammar Podcast over de totstandkoming van dit verhaal en vooral over mijn journalistieke methode.

Luister

Van dropshippen zou je slapend rijk moeten worden…

foto: Arno Bosma

Het klinkt zo aanlokkelijk: webshopje opzetten, een paar advertenties op Facebook en het geld zou binnen moeten stromen. De spullen gaan rechtstreeks vanuit China naar de klant. Ik zette samen met mijn zoon Nick (21) de webwinkel Toppie Toppie Super Spul op. Lees over onze avonturen in dropshipland in deze longread voor de Volkskrant (die op Blendle het best gelezen verhaal van dit weekend was).

Lees verder

Steun mijn werk

De vorm van journalistiek die ik doorgaans beoefen – ergens lang rondhangen en dan verslag doen van wat ik heb meegemaakt – kost veel tijd. En tijd is geld zoals we allemaal weten…

Ik denk dat de verhalen zoals ik die schrijf over Uber, bol.com en Wehkamp belangrijk zijn. Daar is gewoon geld voor nodig. Mijn droom is om minder afhankelijk te worden van het honorarium dat opdrachtgevers mij betalen voor mijn journalistieke werk en andere manieren te ontwikkelen om inkomsten te genereren. Om een directere band met mijn lezers (jij dus) op te bouwen om zodoende te kunnen blijven doen wat ik doe. Want daar gaat het mij om.

Enfin, als je mijn werk op prijs stelt en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage dan kan dat hier.

Overigens: tips voor verhalen zijn ook altijd welkom